Burun Estetiği

burun estetiği fiyatları

Burun estetiği ve ya rhinoplasty olarak geçen burun ameliyatlarında estetik ya da sağlık açısından sorunlu bulunan burnun düzeltilmesi amaçlanır. Estetik burun ameliyatlarında esas olarak burnun yüze uyumuna paralel olarak artan bireysel güven ve bütün olarak yüz güzelliğini etkilediği için de orantılı bir burun estetiği düşünülerek tasarlanır.

Sağlık açısından yapılan burun ameliyatı ameliyatlarında ise, anormallikler yüzünden bozulmuş ve deviasyon gibi solunum düzensizliği yapan burun eğriliği ve diğer sorunları düzeltilmeye çalışılır. Görünüşün tam manasıyla değiştiği burun ameliyatlarında uzmanlar en uygun yaşın kızlarda 14 ve 15 yaşını geçtikten sonra, erkelerde ise 18 yaşında yapılmasını önermektedirler. Ergenlik döneminde bulunan gençlerde vücudun gelişiminin tamamlanmış olması burun estetiği ameliyatlarında önemli bir faktördür.

Burun Estetiği Rinoplasti Erkek ve Kadınlarda Farklı mıdır?

Burun estetik ölçüleri erkek ve kadınlarda bazı farklılıklar gösterir. Erkeklerde yapılan rinoplasti ameliyatında en çok dikkat edilmesi gereken nokta bir erkeğe kadınsı bir burun yapmamaktır. Yandan bakıldığında burun sırtı erkeklerde burun ucu ile aynı hizada olmalıdır, oysa kadınlarda burun sırtı burun ucundan 1-2 mm daha geride olabilir. Burun-dudak açısı erkeklerde 90 derece iken bu açı kadınlarda 100-105 derecedir. Bir erkeğin burnunu 90 dereceden fazla kaldırmak kadınsı bir görünüme neden olur.

Burun Estetiği Ameliyat Sonu Tampon ve Kalıplar

Ameliyatta burnun kemik ve kıkırdak çatısı değiştirilerek burna yeni şekil verilir. Yeni şeklin verilmesi ve dokuların bu şekli muhafaza ederek iyileşmesi için burun dışına bantlar ve (alçı veya plastikten) kalıp konur. Bu bantlar ve kalıp aynı zamanda burnun aşırı şişmesi ve kanamasını da engeller. Burun içerisine, yapılan ameliyatın türüne, doktorun tercihine ve hastanın kanama durumuna göre, bazen hiç tampon konmaz. Özellikle septum denilen burnun ortasındaki kısma da müdahale edilmiş ise hem septumu orta hatta tutmak ve içerisine kan toplanmasını engellemek için hem de burnun diğer kısımlarından olan kanamayı kontrol etmek için burun içerisine tampon konur. Konulan tamponun niteliği ve alınma zamanını doktor belirler. Eskiden burna büyük tamponlar konur ve en az 3 gün tutulurdu. Günümüzde burun fonksiyonlarının bir an önce normale dönmesi için tamponlar 24 saat sonra alınmaktadır. Burundan nefes alımına olanak veren silikon tamponlar da sıklıkla bu amaç için tercih edilmektedir.

Burun üzerine uygulanan bantlar ve kalıplar genellikle 10-14 gün sonra alınır. Bu süre yapılan işleme ve hastanın özelliğine göre daha kısa veya uzun olabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dönem

Ameliyattan uyanıldığında sakin olunmalı, ağızdan nefes alınmalıdır. Dudak kurumasına karşı dudak nemlendiricisi kullanılmalıdır.
Baş mümkün olduğunca orta hatta tutulmalı, sağa-sola çevrilmemelidir.
Baş yüksekte yatılmalı ve ödem ve kanamayı azaltmak için soğuk uygulama yapılmalıdır.
Burundan ve ağızdan bir miktar kan sızması normaldir; ilk 24 saat boyunca bu sızıntı gittikçe azalacak ve rengi kırmızıdan açık pembeye dönecektir. Sızıntı bir kaç gün daha devam edebilir.
Ameliyat sonrası 4-6 saat sonra ağızdan sıvı gıda alımına başlanır ve ayağa kalkılmasına izin verilir.
Kanamayı artırmamak için, sakin bir ortamda ve baş yüksekte yatarak istirahat edilmeli, çok konuşulmamalıdır. Tuvalette ıkınmamaya özen gösterilmelidir.
Göz çevresinde bir miktar şişlik ve morarma olacaktır. Bu şişlik ilk 3 gün maksimum düzeye çıkacak ve sonra hızlı bir şekilde inmeye başlayacaktır.
Burun içerisinde tamponlar alındıktan sonra nezle gibi bir tıkanıklık olacaktır; açılması bir hafta içerisinde yavaş yavaş olacaktır. Koku alma duyusu da yavaş yavaş dönecektir. Burun içerisi son halini yaklaşık 6 hafta sonra alacaktır.
Genellikle ilk 24 saat hastanede geçirilir.
Ameliyat ertesi hastaneden çıkmadan önce varsa burun tamponları çekilir.
Burun içerisine evde bakım yapmak için tuzlu su ve antibiyotikli pomatlar yanında antibiyotik haplar reçete edilir.
İlk bir hafta aktif çalışmaması, ağır yük taşımaması, araba kullanmaması önerilir. Evde istirahat ve kısa yürüyüşler tavsiye edilir.
Bir hafta sonra burundaki bazı dikişler alınır. Burun sırtındaki bantlar ve atel değiştirilir.
Hasta ameliyat sonrası ikinci hafta okul, iş ve sosyal yaşamına başlayabilir.
10-14 gün sonra tüm bantlar ve atel alınmış olur.
Bantlar alındığında özellikle burun ucu olmak üzere burun hala şiştir ve bir miktar hissizdir. Doktorun öğreteceği masaj tekniği ödemin azalmasına yardımcı olacaktır.
6 Hafta süre ile gözlük kullanılmaz, burna darbe gelmesi muhtemel sporlardan ve ağır egzersizlerden kaçınılır. Lens kullanımında bir sakınca yoktur.
Burun derisinde renk değişiklikleri ve leke oluşumundan kaçınmak için ilk bir ay burna doğrudan güneş gelmemesine özen gösterilmelidir, yaz aylarında güneş koruyucu kullanılmalıdır.
BURUN SON ŞEKLİNİ 6-12 AY SONRA ALIR, sabırlı olunmalıdır.

Merak Ettiğiniz Konu Hakkında Bilgi Almak için Lütfen 0530 146 95 45-0216 354 55 57 nolu Telefonlardan Bize Ulaşınız…

kartal lazer epilasyon burun estetigi pendik lazer epilasyon nişantaşı lazer epilasyon şişli lazer epilasyon